keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kuinka onnellinen voikaan olla hän...

...joka maalla vain saa aina asustaa, maalaismaisemaa en saata unohtaa!

Tämä tuli siitä, että olen tuntenut itseni niin etuoikeutetuksi, kun saan katsella näitä ihania keväisiä näkymiä ja saan kokea kasvun ihmeen alusta asti. On hiljaista ja tyyntä, aurinko paistaa ja on niin kesä kuin olla voi! Tätä kaipasin viime kesänä. Kesää. Se ei silloin tullut ollenkaan. On ollut niin lämpimiä päiviä, että kaikki mahdollinen on suorastaan räjähtänyt kukkaan: tulppaanit, kirsikkapuut, luumupuut, omenapuut, syreenit, norjanangervot, no myös voikukat... Olen puuhaillut puutarhassa, koska rikkaruohotkin haluavat kasvaa ja minä taas en pidä niistä. Siinä kilvassa yleensä jään lopulta häviölle. Laitan tässä kuvia kukkaisloistosta, jota pihallamme on nyt ylenmäärin. Ja tuo yksi kuva hevosista tuli otettua lomarenkaan kokouksen jälkeen, kun kokous pidettiin hevostilalla. Aika hellyttävä varsa, ei ollut kuin puolentoista viikon ikäinen.



omenapuu2
tamma ja varsa
omenankukat
kirsikankukat
omenapuu
tulppaanit

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äidille rakkaudella

Tänään on Äitienpäivä ja on ollut oikein hyvä päivä! Tytär tuli eilen kotiin ja juhlittiin tänään yhteisesti sekä Äitienpäivää että tyttären 18-vuotissyntymäpäivää. Mummokin tuli mukaan juhliin. Täytekakku oli yhteinen, mutta se oli täynnä kynttilöitä! Sitten otettiin kuvia. Parin sadepäivän jälkeen aurinko paistoi ja oli sellainen pilvipouta sekä mukavan lämmin. Soitin myös omalle äidilleni ja toivotin hyvää Äitienpäivää. Surullista, että en pääse juhlimaan hänen kanssaan... Mutta oli ihanaa jutella edes hetki! Sain muuten tyttäreltä ihanan kirjan "Äidille rakkaudella". Se sisältää kaikkia pieniä ihania asioita, mistä voi kiittää äitiä. Kyllähän sen lukeminen taas herkisti mielen. Äsken vein tyttären linja-autoasemalle lähtemään takaisin Kuopioon. Menee taas muutama viikko ennenkuin nähdään. Sellaista se on äidin elämä.

Me

Ihana kaunis tyttäreni <3

perjantai 10. toukokuuta 2013

Välimeren risteily: Malta, osa 2

Seikkailumme Maltalla jatkuu. Mdinasta ajeltiin bussin kyydissä takaisin Vallettaan ja lähdettiin jalkaisin tutustumaan keskustaan. Tulimme tällaiseen kauniiseen puistoon, tai puutarhaan, jossa oli patsaita ja suihkulähteitä. Tuolta kaarien takaa avautui mahtava näkymä satamaan ja merelle.
toka14
toka16 
toka15 

Vallettan pääkirkko, omistettu Johannes Kastajalle.
Marssimme oppaan perässä pitkin katuja ja ihailimme rakennuksia. Tällaisia hevoskärrejä oli useassa paikassa odottamassa asiakkaita kyytiinsä. Voisi olla mukavaa körötellä tuollaisella pitkin Vallettan kujia ja katuja. Vaan nyt ei ollut siihen aikaa.
toka13
toka20
Vallettan kirjasto, aika hulppea rakennus! Edessä on kuningatar Viktorian patsas ja mukava kahvila-alue, jossa parveili runsaasti väkeä.
toka12
Tällaisella hissillä pääsi kätevästi ylhäältä kaupungista satamaan. Kävellen matka kesti tietysti kauemmin.


toka18
Näkymää Suurmestarin Palatsissa. Oli kyllä hieno rakennus, paljon maalauksia ja noita ritareita :)

toka19
Matkamuistoja olisi ollut vaikka millä mitalla tarjolla. Tällainen ritari tuli hankittua.


toka22

Siellä se laivamme kiltisti odottelee satamassa :) Teimme vielä jotain ostoksia satamassa ennen laivaan nousua. Laiva lähti kohti seuraavaa kohdetta eli Crotonea Italiassa jo klo 15. Siinä tuntui päivä jäävän vähän kesken.. Onneksi laivalla oli ohjelmaa, retki-infoa ja kapteenin tervetulotilaisuutta sekä myöhemmin tanssahtelua Sebastianin ja Anrin tahdissa. Oli hieno päivä ja Maltalle jäi ikävä, haluan joskus palata sinne ja viettää koko viikon siellä. Maltalla on varmasti paljon nähtävää. Kesä on siellä kuulemma liian kuuma, mutta näin keväällä ja syksyllä siellä on ihan parhaat kelit.
toka21


toka23
Laivalla oli mukana oikein pätevä joukkio meitä viihdyttämässä milloin missäkin tilassa, päivällä ja illalla: Desperados-orkesteri. Tässä iltapäiväjammailua kahvilassa.
toka25
Illallinen oli erittäin hyvää ja jälkiruoka jopa vaarallisen hyvää... Ravintolassa oli kyllä hyvä palvelu ja erittäin mukavat työntekijät!
toka24

torstai 9. toukokuuta 2013

Välimeren risteily: Malta, osa 1


ekaSeikkailumme Välimerellä alkoi Maltalta, jonne siis ensin matkustimme lentokoneella. Ensimmäisessä kuvassa ollaan nousemassa ensimmäistä kertaa laivaan. Huterat metalliportaat johtivat laivaan... Niitä pitkin sitten viikon aikana noustiin ja laskeuduttiin monta kertaa. Toinen kuva on otettu laivan kannelta satamaan päin. Oli ilta, kun saavuimme Vallettaan.

eka2
eka3 
 Hyttimme oli reilunkokoinen, hyvin siinä sopi liikkumaan ja laukkuja pyörittämään. Ikkuna ulos toi lisämukavuutta, vaikka päivällä tuli pidettyä verhoa kiinni, koska kannelta olisi muuten nähnyt suoraan hyttiin...
toka4 
Ensimmäisellä aamupalalla. Huomaa onnellinen ilme! Viikon aikana emme monestikaan päässeet aamiaisella ikkunan viereen, ne olivat selvästi halutuimpia paikkoja.
Aamiaisen jälkeen olikin kiire päivän retkille.  Retkibussit odottivat laivan vieressä valmiina lähtöön. Osa lähti tutustumaan eteläiseen Maltaan ja osa ritarien Vallettaan ja Mdinaan. Me lähdimme tuolle jälkimmäiselle retkelle.

toka5

Mdinaan ei ollut pitkä matka, ehkä puolisen tuntia.
Seuraavat kuvat ovat sieltä. Meillä sattui hyvä tuuri, koska siellä oli parhaillaan iso keskiaikainen tapahtuma. Paikalla oli runsain määrin keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita alan harrastajia. Heidän rummutuskulkueensa oli vaikuttava! Paikka oli täynnä hyvin kapeita kujia. Yksi matkamuistomyymäläkin oli tietysti oltava, turisteja parveili nytkin paikalla paljon. Korkealta mäeltä linnoituksen reunalta oli upea näköala, sieltä näki rannalle ja Vallettaan asti. Malta on tosiaan pieni maa ja pieni saari.
toka6
toka8
Mdinasta näkyivät kauaskantoiset maisemat.
toka10toka9toka7
toka26
Matkamuistomyymälä Mdinassa. Täältä ostimme kiireesti muutaman kortin ja postimerkit.