tiistai 25. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhlaa








Keskikesä toden totta, suvi suloisimmillaan ja luonto kauneimmillaan. Ilmat ovat olleet kovin helteisiä, mutta ei kai sitä pitäisi valittaa. Minä vain pidän vähän viileämmästä, muutama aste alemmas niin olisi hyvä. Jos saisi vain olla ja lökötellä jossain mökkirannassa varpaat vedessä, ei tällaiset ilmat yhtään haittaisi. Mutta navetta on kuuma muutenkin, saati sitten nyt. Se on aikamoinen pätsi...
Juhannus kuitenkin oli tässä männä viikonloppuna. Kaikki lapset kotona ja koossa yhtaikaa, se oli ylellistä ja ihanaa. Lisäksi oli pari serkun lasta (siis nuoria aikuisia). Juhannusaattona grillasimme possua ja kanaa sekä maissintähkiä, lisäksi oli salaattia ja uusia perunoita, söimme ulkona ja kyllä maistui hyvältä. Illalla sitten oli vuorossa kokko,joka oli komea ja paloi pitkään. Mitään ihmeitä ei tapahtunut, mutta oli hyvä olla yhdessä ja tuntea jotain yhteenkuuluvaisuutta. Eihän sen tarvitse sen  kummempaa olla. Joskus itsestä tuntuu, että pitäisi sitä ja pitäisi tätä, sitten on pettynyt tunne kun ei ehtinyt tai pystynyt tekemään kaikkea suunniteltua. Ehkä ei pitäisi odottaa jotain suurempaa, tai ehkä ei pitäisi tuntea syyllisyyttä, kun kaikki ei menekään niin kuin haaveili. Ehkä pitäisi hyväksyä se tosiasia, että en pysty eikä minun tarvitse saada kaikkia viihtymään ja nauttimaan olostaan, jotain voin yrittää, mutta loppujen lopuksi jokainen itse "luo" oman mielentilansa. Tässä minulla on vielä oppimista. Unohdan aina itseni, kun huolehdin muiden viihtymisestä. Mutta toivottavasti kaikilla oli mukavaa ja kyllähän tuo juhannus siinä vaan ohi hurahti.

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kun ruusut kukkivat

Tänään vähän lisää kukkakuvia. Tällä kertaa vain ruusuja. Olen keräillyt ruusupensaita pihallemme (pienimuotoisesti), joten täällä kukkii useita lajikkeita. Jos oikein lasken, meillä on kymmenen erilaista pensasta. Kaikkien nimiä en edes tiedä, ne on saatu naapureilta tai muualta. Joitakin lajikkeita en ole saanut kestämään, talvi on riskitekijä mille tahansa kasville. Kuljeskelin tuossa äsken pihalla kuvaamassa tällä hetkellä kukkivia ruusuja ja ihailin niitä samalla. Mikä ilo voikaan kukka olla!
Tänään satoi vettä ja vähän ukkosti. Siis vähän. Viime yönä satoi vettä ja samoin edellisenä yönä. Mutta kokonaismäärä on vieläkin alle kymmenen milliä, siis moneen viikkoon. Tosin nyt kun on säilörehunteko meneillään, ei sadetta toivoisi häiriöksi. Luonto on veden tarpeessa, joten jos sataa, se voisi tulla vain yöllä. On ollut kyllä ihan työntäyteisiä päiviä. Kesässä on paljon hyvää ja sitten vastapainoksi huonoa, koska siitä ei ehdi nauttia tarpeeksi.


juhannusruusu
Juhannusruusu
papularuusu
Papularuusu
pohjolankuningatar
Pohjolan kuningatar
suviruusu
Suviruusu

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kukkia kiitos

Kesän kukinnat ovat alkaneet vauhdilla, etuajassa normaaliin nähden. Tänään ihaillaan kukkia!

unikko
Unikot aloittelevat, suurin osa on vielä nupulla, mutta yksi kukkakin on jo auennut.
syreenit
Kaikki syreenilajikkeet kukkivat tänä kesänä erityisen runsaasti!
rhodo
Meillä on yksi alppiruusu ja siinä on muutama kukka. Nyt juuri ne ovat kauneimmillaan.
pikkusydän
Tässä kesänpikkusydän, ihanan ahkera koko kesän kukkija.
lupiinit
Lupiinit ovat kauniita, mutta ne vaativat karsintaa, etteivät valtaa koko kukkapenkkiä.
lehtosinilatva
Lehtosinilatva. Meillä on sekä sinisiä että valkoisia yksilöitä.
kullerot
Kullerot ovat jo melkein kukkineet loppuun, tässä vielä mattimyöhäisiä.
juhannusruusut
Juhannusruusu alkaa päästä loistoonsa, normaalisti se kukkii sopivasti juhannuksen tienoilla.
akileijat2
Akileijat ovat herkkiä kukkia, kuin linnut leikkimässä keskenään.
syreenit
En muista milloin valkoinen syreeni olisi ollut näin kauniina!
ruusut
Mökinruusu. Tämä pensas löytyi erään autiotalon pihasta joskus 1990-luvulla.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Syreenien aikaan



On kyllä ihanaa, kun kaikki kukkii niin mahtavasti, mutta ihan kivasti ei ole viime päivät menneet... Työhuolia, eli maitotankki hajosi ja huoltomies on käynyt kolmena päivänä sitä korjailemassa. Tänään tankki ehkä lopulta korjaantui, ainakin maito jäähtyi nopeasti iltalypsyn jälkeen. Kolmen lypsykerran maidot piti valuttaa viemäriin, koska maito ei jäähtynyt tarpeeksi nopeasti tai ei ollenkaan. Maidon laatu on tärkeä asia eikä sitä voi riskeerata, joten näin piti tehdä. Nyt toivotaan kovasti, että vakuutus korvaa vahingot.
Mutta oli viikonloppuna mukavaakin, sunnuntaina käytiin kummitytön valmistujaisjuhlissa. Hän valmistui tarjoilijaksi. Juhlat olivat pienet, mutta aina on tärkeää juhlia saavutuksia! Olin myös extrailoinen, koska tytär oli kotona hetken aikaa. Hänen koulunsa loppui lauantaina, mutta vielä on yksi vuosi jäljellä ennen lakkiaisia. Ilmeisesti on mennyt hyvin, koska hän sai stipendin! Tänään hän lähti rippileirille leiriohjaajaksi. Siellä vierähtää aika ensi viikon puoleenväliin saakka. Ja ylihuomenna hänellä on inssi. Minä lähden viemään häntä Kuopioon. Peukut pystyyn, että kaikki menee hyvin!
Ja ilmatkin ovat olleet lämpimät, tänään oli parhaimmillaan +27 astetta. Kyllä tarkenee :)